Richi

 

O Plemene
Richi
Rodokmeň
Fotky
Fotky Iných RR
Priatelia
Linky

 

 

Späť Domov Ďalej

Moje meno:

BUKAVU DOMINIC "RICHI"

Otec:

ADOR BUKAMA

Matka:

FATIMA RHODNA

Narodený:

04.01.2001

Pohlavie:

PES

Plemeno:

RHODESIAN RIDGEBACK

Farba srsti:

SVETLOPŠENIČNÁ

Chovateľ:

ACSAJ LAJOS

Majiteľ:

Ing. JÁN *****

Zatial som slobodný a bez záväzkov. Nepreháňam keď tvrdím o sebe, že som veľmi krásny, inteligentný, hravý a smelý hafino (richinko). Moja budúca partnerka by mala byť citlivá, inteligentná, krásna (aspoň ako ja :o) s ladnými krivkami.  Preto je Vám všetkým dúfam jasné, že s takýmito neskromnými vlastnosťami som tú pravú lásku ešte nestretol. Druhá vec je, že mi to nedovoľuje ešte ani môj pán. Ževraj som ešte mladý a musím prejsť akousi skúškou - Bonitáciou. Až potom si budem môcť hľadať priateľku/y :o) a plodiť potomkov. Tiež budem môcť chodiť na výstavy a predvádzať sa. Na tomto mieste si už dopredu vyhradzujem právo na uverejňovanie mojich úspechov na výstavách. Nepochybujem, že s mojimy prednosťami nejaké dosiahnem.

Apropó môj pán. Skoro som naňho zabudol :o). Je ním Ing. JÁN ***** - on mi kupuje žrádlo, pochutinky (keksíky, kostičky, mačičky :o) (plyšové), ...), výstroj a výzbroj (vodítko, náhubok, ...), ale ako sa medzi nami psami hovorí vodca svorky je u mňa VIKI (syn Ing. JÁNA *******) - on so mnou chodí každý deň na prechádzku, on ma cvičí, on cíti ku mne najviac lásky. Ja sa mu zato odmeňujem poslušnosťou a pusinkami na líčko. S tými pusinkami nemám problém, lebo keď sa postavím na zadné tak mám moju hlavu skoro v jednej línii s Vikiho. S poslušnosťou tiež nemám problémy, lebo keď ideme na prechádzku tak Viki napr. ani nemusí brať vodítko, pretože nech sa deje čo sa deje, ja ho vždy počúvnem na slovo!!! A to aj keď uvidím nejakého psa, mačku, alebo iné divné stvorenie napr. človeka. Viki však pre istotu vodítko berie vždy. Na prechádzky chodím niekedy aj s priateľmi, s ktorými som sa už stihol zoznámiť. Napr. s Americkým Stafordom - Sendy, s ďalšími Stafordami - Bibou a Baskym, Boxerom - Targou, ale aj s mojím najobľúbenejším kamošom, krpcom Bonom (alias Karčim) - Cavalier Spaniel Kráľ Karol. On je vlastne ako môj brat, pretože aj spolu bývame. On dnu ja von. Veď keď je kráľovského pôvodu tak sa ani inak nedá a tiež jeho panička Iveta (sestra Vikiho) by ho teraz v zime dlho na zime nenechala, lebo by mu náhodou zamrzla riťula. Ona ho hrozne rozmaznáva. Veď uvidíte na fotkách ako namyslene a hrdo sa tvári. Ja som so svojou búdou spokojný. Je pekná murovaná (pod schodmi), takže keď príde Viki môže sa tam celý vystrieť. Ale nemám rád keď mi tam chodí, lebo som si tam nanosil všeliake veci, ktoré sa snažím pred ním skryť. Napríklad minule som ukradol z okna celú fľašku s masťou a v búde som si ju otvoril a kľudne vylizoval. No ako naschvál sa mi tam vtedy nasáčkoval Viki a fľašku mi zobral. No povedzte je normálny? Zobrať mi takú dobrotu. Teraz na zimu mi do búdy dali hodne vriec slamy (neviem presne koľko, pri 6-tom som prestal počítať), takže mi zima nie je. Občas sa zahrievam aj dnu. Vikimu to nepovedzte, ale občas ho aj pozlostím, a to napríklad keď niečo roztrhám (ani Vám už teraz neviem povedať čo presne som roztrhal, lebo bolo toho už toľko, že ...), alebo keď on ide von a ja sa s ním chcem hrať, alebo ísť na prechádzku tak naňho vyskakujem a ťahám ho za vetrovku alebo sveter. On sa potom hnevá, keď ide za frajerkou, že je špinavý a oslintaný. Ale psssssst, nepovedzte mu to. To ja len zo žiarlivosti.

- RICHI -

ÚSPECHY

Január 2002 - bol som na RTG bedrových kĺbov, teda na vyšetrení Displazie. Výsledok je NEGATÍVNY a bol som ohodnotený známkou A čo je najlepšia známka. Tiež mi skontrolovali chrup. Ten je takisto vo výbornom stave, teda som úplne plnochrupý.

...

- jednoducho som Playboy.

- najbližšie sa môžeme stretnúť na mojej prvej výstave 21.7.2002 v Košiciach, alebo 06.10. 2002 v Prešove.

 

© 2002, webmaster: Richi

Späť Domov Ďalej